Gleden av å spre juleglede

Hjem » Gleden av å spre juleglede

Mandag denne uken hadde jeg, som representant for mitt lille fotograf-firma, nok en gang gleden av å få stelle i stand en julelunsj for de eldre på Furumoen, sammen med Kuraas og Ofoten Rør As.

Det kommer fra innerste i hjertet når jeg sier at vi gjør det med den største glede.

De varme smilene og forventningene i øynene på alle de eldre som trilles ut fra sine avdelinger og etasjer for å være med på en liten julefest, er blitt noen av mine fineste førjulsminner.

Entusiasmen og gløden hos alle de ansatte er også noe jeg tar med meg. De som hver dag går på jobb for å gi omsorg å pleie til våre foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Selv på en dag som denne, når de en for en sjelden gangs skyld for en håndsrekning fra andre, vet de ikke hva godt de skal gjøre for alle beboerne.

Når vi hvert år avslutter julelunsjen med å synge kjente og kjære julesalmer og julesanger sammen med dem, og ser hvordan de gamle lukker øynene og synger med, blir man både høytidsstemt og berørt.

Ikke minst blir man påminnet om hvor lite som skal til for glede andre – det trenger i hvert fall jeg i en altfor hektisk førjulstid.

Med ønske om en riktig god advent.